5 Fede Retro Stole, Der Pynter Dit Hjem

Retro møbler er for alvor blevet populære igen. Især de gamle klassikere, der er designet af vores danske ikoniske designere er blevet enormt eftertragtet, hvilket langt fra er uden grund. Retro stole kan skabe en varm og hyggelig stemning i et ellers meget moderne og minimalistisk rum. Kombinerer man forskellige klassikere, kan man få en hel unik for for indretning. Her er vores bud på fem flotte retro stole, der stadig kan bruges den dag i dag.

Myren

Myren er et fælles projekt af Jacobsen og Fritz hansen, der stammer tilbage fra 1951. Myren har et meget ekstravagant udseende, og er kun udstyret med tre ben. Stolen blev dengang modtaget med en del skepsis, hvilket langt fra er uset, når vi snakker tidløst design.

Rygterne går på, at selv producenten af stolene havde alvorlig tvivl omkring, hvordan stolen ville sælge. Derfor blev der blot produceret 300 eksemplarer i første omgang. Dog viste det sig, at Myren igennem årene skulle blive enormt populær og sælge utroligt godt. Myren bliver i dag anset som værende en ægte designklassiker.

Serie 7

I kølvandet på Myren designede Jacobsen en stol, der tydeligt er inspireret af stolen. I 1955 lanceres Serie 7, der stadig den dag i dag bliver produceret og solgt i flotte tal. Stolen har opnået enorm popularitet, både i Danmark og i udlandet.

Besøger man forskellige offentlige danske bygninger i dag, vil man også ofte opdage, at Serie 7 bliver hyppigt brugt. Blandt andet er hele restauranten i Royal SAS Hotel fyldt med Serie 7.

Dråbe stolen

I 1958 blev Dråben lanceret. Her har vi at gøre med endnu en stol, der har fået status som en af de helt store og ikoniske klassikere. Allerede kort efter stolen kom på markedet, blev det til et samlerobjekt for entusiaster.

I dag fås stolen i et utal af forskellige materialer, farver og størrelser. Stolen har et minimalistisk og nordisk udtryk, der stadig den dag i dag passer perfekt ind i moderne hjem.

Eames Plastic Chair

Nu bevæger vi os en smule ud fra landets grænser, og over i Eames Plastic Chair. Denne klassiker bliver stadig produceret i forskellige varianter, og har ageret inspiration for utallige modeller, der ligner den til forveksling.

Stolen blev lanceret helt tilbage i 1948 under en udstilling, der hed “Low Cost Furniture Design”. Stolen er oven i købet den første stol nogensind, der blev produceret i plastik.

Panton stolen

Selvom Panton stolen i sandhed er en klassiker, så er det også en stol, der deler vandene i højere grad end andre stole. Ideen bag stolen var, at man ville skabe en flydende form i ét materiale.

Resultatet blev som bekendt Panton stolen, hvis glatte og bølgende former gør den enormt behagelig at sidde i.

Tak til Billig-Fitness
Vi takker Billig-Fitness for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos Billig-Fitness kan du blandt andet købe træningsbænke

Århus Kræmmermarked er en stor begivenhed som hvert år modtager op mod 35000 gæs…
Læs mere
Hos Retroland er vi vilde med porcelæn og især de farvestrålende glasurer på den…
Læs mere
Retro-elektronik i form af gamle stereoanlæg, pladespillere osv. er for alvor bl…
Læs mere
Looket med poppede pastelfarver og skinnende ståldetajler, som køleskabe havde i…
Læs mere
I den nordjyske storby Aalborg har de rendyrkede pladebutikker haft det svært ge…
Læs mere
RecordPusher Hvad: RecordPusher startede tilbage i 2011 og var dengang Danmarks…
Læs mere
Når det kommer til pladebutikker i Danmark, så er der én by, der overgår dem all…
Læs mere