5 Fede Retro Stole, Der Pynter Dit Hjem

Retro møbler er for alvor blevet populære igen. Især de gamle klassikere, der er designet af vores danske ikoniske designere er blevet enormt eftertragtet, hvilket langt fra er uden grund. Retro stole kan skabe en varm og hyggelig stemning i et ellers meget moderne og minimalistisk rum. Kombinerer man forskellige klassikere, kan man få en hel unik for for indretning. Her er vores bud på fem flotte retro stole, der stadig kan bruges den dag i dag.

Myren

Myren er et fælles projekt af Jacobsen og Fritz hansen, der stammer tilbage fra 1951. Myren har et meget ekstravagant udseende, og er kun udstyret med tre ben. Stolen blev dengang modtaget med en del skepsis, hvilket langt fra er uset, når vi snakker tidløst design.

Rygterne går på, at selv producenten af stolene havde alvorlig tvivl omkring, hvordan stolen ville sælge. Derfor blev der blot produceret 300 eksemplarer i første omgang. Dog viste det sig, at Myren igennem årene skulle blive enormt populær og sælge utroligt godt. Myren bliver i dag anset som værende en ægte designklassiker.

Serie 7

I kølvandet på Myren designede Jacobsen en stol, der tydeligt er inspireret af stolen. I 1955 lanceres Serie 7, der stadig den dag i dag bliver produceret og solgt i flotte tal. Stolen har opnået enorm popularitet, både i Danmark og i udlandet.

Besøger man forskellige offentlige danske bygninger i dag, vil man også ofte opdage, at Serie 7 bliver hyppigt brugt. Blandt andet er hele restauranten i Royal SAS Hotel fyldt med Serie 7.

Dråbe stolen

I 1958 blev Dråben lanceret. Her har vi at gøre med endnu en stol, der har fået status som en af de helt store og ikoniske klassikere. Allerede kort efter stolen kom på markedet, blev det til et samlerobjekt for entusiaster.

I dag fås stolen i et utal af forskellige materialer, farver og størrelser. Stolen har et minimalistisk og nordisk udtryk, der stadig den dag i dag passer perfekt ind i moderne hjem.

Eames Plastic Chair

Nu bevæger vi os en smule ud fra landets grænser, og over i Eames Plastic Chair. Denne klassiker bliver stadig produceret i forskellige varianter, og har ageret inspiration for utallige modeller, der ligner den til forveksling.

Stolen blev lanceret helt tilbage i 1948 under en udstilling, der hed “Low Cost Furniture Design”. Stolen er oven i købet den første stol nogensind, der blev produceret i plastik.

Panton stolen

Selvom Panton stolen i sandhed er en klassiker, så er det også en stol, der deler vandene i højere grad end andre stole. Ideen bag stolen var, at man ville skabe en flydende form i ét materiale.

Resultatet blev som bekendt Panton stolen, hvis glatte og bølgende former gør den enormt behagelig at sidde i.

Der er mange danskere, der er enormt glade for de famøse kræmmermarkeder. Og net…
Læs mere
Når noget er antik, betyder det, at det er samleobjekt og ovenikøbet et gammelt …
Læs mere
Står du og skal på loppemarked, men er lidt i tvivl om hvad du må sælge?Faktisk …
Læs mere
Der er ikke mange ting, der er ligeså hyggeligt, som at vandre gemmen et loppe…
Læs mere
Retro - når det alligevel er lidt smart Retro, antik eller vintage. Har du det…
Læs mere
Loppemarkeder er og bliver populære. Jagten på den gode handel er altid i højsæd…
Læs mere
I Danmark er vi glade for loppemarkeder, der giver gode muligheder for at få ryd…
Læs mere