Råd til køb af second-hand sofaer

Råd til køb af second-hand sofaer
Billede: Canva

Har du besluttet dig for at købe en brugt sofa? Så er der nogle ting, du skal være opmærksom på, inden du køber. Der er mange fordele ved at købe brugte møbler. Man kan ofte få kvalitetsmøbler til fornuftige penge, det er godt for miljøet. Samtidig får du en indretning, der både fremstår unik og flot.

Hvis du har udset dig en flot retro sofa, så er der især fem ting, du bør gøre inde du køber den.

1. Du bør altid tage ud til sælger, eller butikken, og se sofaen i virkeligheden inden du køber den. På den måde kan du også vurdere om sofaen er god at sidde i.

2. Afprøv affjedringen. Det ser måske en smule spøjst ud, når man sidder og hopper og ned i sofaen. Ikke desto mindre bør man gøre dette for at teste, om fjedrene er i nogenlunde stand. Fjedrene bør ikke virke løse, men derimod faste.

3. Husk også at tjekke betrækket! Når sofaer først har et vist antal år på bagen, så vil stoffet nogle gange bliver lidt løst. Udover at det ikke ser særlig godt ud, så er det også enormt irriterende at skulle rette det hele tiden.

4. Du bør ligeledes tjekke benene, inden du køber sofaen. Du skal tjekke, at benene sidder godt fast og ikke vakler.

5. Duft til sofaen. Hvis du hverken ryger eller holde kæledyr, men sælgeren gør, så kan sofaen godt komme til at lugte lidt. Dette kan som oftest løses med en god rensning. Er du allergisk overfor dyrehår, og køber en sofa fra et hjem med dyr, vil du ofte bliver generet af det i noget tid, inden du får fjernet alle hårene helt.

Tak til iBob
Tak til Ibob.dk for deres økonomiske støtte til udarbejdelsen af denne artikel.

Julen 2019 kommer nærmere og nærmere og med sig bringer den de hyggelige julemar…
Læs mere
At købe genbrugsvarer på loppemarkeder, også kaldet bæredygtigt og miljøvenlig s…
Læs mere
På ethvert loppe-, kræmmer- eller vintagemarked er mere reglen, at der pruttes o…
Læs mere