Indret Hjemmet Med De Fedeste Retro Plakater

Det bliver stadig mere og mere populært at indrette hjemmet med masser af forskellige fede retroeffekter og samleobjekter her i Danmark. Den store popularitet har også fået priserne på disse til at stige, især hvis der er tale om originaler.

Man kan derfor meget hurtigt blive udfordret på økonomien, hvis man ønsker en gennemført retrostil i sit hjem. Skal man ud og have fat i nogle af de bedste originale møbler, pyntegenstande og lignende fra 60’erne, 70’erne og 80’erne, skal man virkelig turnere de utallige loppemarkeder, der er rundt omkring i landet, flittigt, eller besøge nogle af de mange genbrugsforretninger og antikforhandlere, som findes rundt omkring, på daglig basis.

Dette er netop, hvad rigtig mange gør, for det er svært at gå på kompromis, når det handler om retro. Men heldigvis findes der steder, hvor man kan gå på kompromis uden at det går væsentligt ud over retrostilen i ens hjem. Retro plakater er et af de steder, for der findes virkelig mange fede på markedet, og de har alle det der helt specielle retroudtryk. Her kommer et par eksempler:

Gamle Zoo-plakater

Retroindretningen får lige det lille ekstra med gamle plakater fra Zoologiske haver fra forskellige steder i hele verden. Plakaterne kan også være flotte i andre indretningsstilarter, såsom nordisk minimalisme, hvor de bryder med det hvide og polerede udtryl.

Stilfulde spiritus- og ølreklamer

Både Campari og Vermouth er kendt for sine ikoniske reklameplakater, som nu mere betragtes som kunstværker end som reklamer. De kan stadig købes og bruges i retroindretningen, ligesom de gamle reklameplakater fra Frescuna, Guinness og Dubonnet.

Musik- og danseplakater

Gamle plakater fra dansehaller og spillesteder som f.eks. jazz- eller pianobarer er vildt retro, og disse trykkes stadig til brug i indretningen.

Feriereklameplakater

I 1950’erne blev der produceret reklameplakater for forskellige steder rundt om i verden, og disse er alle små kunstværker i sig selv. De laves stadigvæk og er perfekte, hvis man ønsker en retrostil.

Kvindekampsplakater

1960- og 1970’ernes kvindekamp og meget aktive rettighedsbevægelse affødte også en del ret så ikoniske plakater med slogans og nu berømte motiver. Disse er bestemt også oplagt at bruge i retroindretningen og giver dig samtidig også mulighed for at udtrykke dit politiske ståsted.

Århus Kræmmermarked er en stor begivenhed som hvert år modtager op mod 35000 gæs…
Læs mere
Hos Retroland er vi vilde med porcelæn og især de farvestrålende glasurer på den…
Læs mere
Retro-elektronik i form af gamle stereoanlæg, pladespillere osv. er for alvor bl…
Læs mere
Looket med poppede pastelfarver og skinnende ståldetajler, som køleskabe havde i…
Læs mere
I den nordjyske storby Aalborg har de rendyrkede pladebutikker haft det svært ge…
Læs mere
RecordPusher Hvad: RecordPusher startede tilbage i 2011 og var dengang Danmarks…
Læs mere
Når det kommer til pladebutikker i Danmark, så er der én by, der overgår dem all…
Læs mere