Historien Om Jukeboxen

Noget af de mest retro, som vi kan komme i tanke om, er en jukeboks. De er blevet forholdsvis billige, og det er nu muligt at skaffe en jukebox til at have stående privat i sit eget retro hjem. Vil du vide lidt mere om jukeboxen? Så læs med her.

Hvis en god dansk bar eller en amerikansk diner virkelig vil sætte en god stemning, har de sikkert sørget for en god jukebox et sted i lokalet. Vi er kæmpe fan af musik og retro indretning her hos Retroland. Vi har derfor undersøgt lidt om historien bag jukeboxen, siden den er så speciel.

Den klassiske jukebox er en automatisk musikafspiller

En automatisk musikafspiller lyder ikke af noget specielt den dag i dag. Grunden til, at en DJ blev populær i gamle dage var, at der var en der skulle stå af vende pladerne, når der skulle en ny sang på. DJ også kaldet Disc Jockey.

Det startede helt tilbage i slutningen af 1800-tallet

En jukebox var slet ikke så avanceret, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1890’erne begyndte man at producere jukeboxe, men det var først omkring 1940, hvor begrebet jukebox begyndte at blive integreret i USA. Det kom fra ordet “juke joint”.

Her var de dog begyndt at blive masseproduceret, og udskiftede jobbet for mange DJ’s og musikere, som ellers var vant til at spille på diskoteker og restauranter.

Sådan er en retro-jukebox i dag

De jukebokse eller jukeboxe, som vi er tilhænger hos Retroland, er dem, som vi kender fra de danske barer. Det er en maskine med møntindkast, hvor du kan trykke på nogle gedigne knapper, og så vende de plader eller cd’er, som man foretrækker at høre.

Hvis du er heldig, kan man nu finde nogle af disse, så man kan have dem stående i sit hjem, uden at de koster for meget. Der bliver også lavet radioer, højtalere og cd-afspillere, som blot ligner en traditionel jukebox, blot fordi det giver så god stemning til ens hjem.

Tak for støtten

Vi takker Illums Bolighus for støtten til netop dette indlæg. Find alt lige fra designermøbler til køkkenmaskiner eller bestik i Illums Bolighus' enorme udvalg.

Der er mange danskere, der er enormt glade for de famøse kræmmermarkeder. Og net…
Læs mere
Når noget er antik, betyder det, at det er samleobjekt og ovenikøbet et gammelt …
Læs mere
Står du og skal på loppemarked, men er lidt i tvivl om hvad du må sælge?Faktisk …
Læs mere
Der er ikke mange ting, der er ligeså hyggeligt, som at vandre gemmen et loppe…
Læs mere
Retro - når det alligevel er lidt smart Retro, antik eller vintage. Har du det…
Læs mere
Loppemarkeder er og bliver populære. Jagten på den gode handel er altid i højsæd…
Læs mere
I Danmark er vi glade for loppemarkeder, der giver gode muligheder for at få ryd…
Læs mere