Guide: Retro Elektronik

Billede: Canva

Retro-elektronik i form af gamle stereoanlæg, pladespillere osv. er for alvor blevet hipt og moderne i de danske hjem. Både internettet og de forskellige retro butikker er fyldt med gammelt elektronik, der passer fantastisk ind i et moderne hjem. Dog er der visse ting, du skal kigge efter, når du overvejer et brugt stykke elektronik.

1. Vær opmærksom på stik-typerne

For det første, så skal du forberede dig på, at nogle anlæg kan være udstyret med forskellige former for stik. Dette skyldes, at de forskellige producenter ofte brugte deres egne stik, hvilket kan give nogle udfordringer.

For eksempel er mange anlæg fra B&O udstyret med deres egne stik. Løber du ind i et stykke elektronik, der er udstyret med deres eget specielle stik, så skal du vær klar på at være en smule handy. Ofte kan man dog anskaffe sig en adapter, der løser problemet.

2. Kig før du køber

Herudover skal du naturligvis også kigge godt efter, hvordan elektronikken fremstår. Selvom den ting, du har udset dig, muligvis ser godt ud på billeder, så er der mange detaljer, man ikke ser på billeder. Derfor anbefaler vi altid, at du ser elektronikken i levende live inden du køber det.

3. Plug and play

Den tredje ting, du bør gøre, er noget så simpelt som at sætte strøm til. Dette er for at tjekke, om det rent faktisk fungerer. Ofte kan du få lov at teste, for eksempel anlægget, hos sælgeren. Du beder blot om at få sat strøm til, og så sætter du noget musik på.

På den måde er du sikker på, at det, du køber, fungerer som det skal. Så slipper du både for skuffelsen og turen tilbage for at returnere varen. Test gerne, hvordan lyden fremstår, når du skruer helt op.

4. Drej på knapperne

Til sidst skal du også afprøve de forskellige knapper inden du køber varen. Gammel elektronik kan holde ufatteligt længe, hvis blot det er produceret i en god kvalitet. Dog er knapperne på et stykke elektronik langt mere udsat end resten, da de formodentligt er blevet brugt tusindvis af gange.

Derfor bør du lige teste om alt fungerer som det skal. Afprøv helst knapperne, imens elektronikken er tændt og spiller. På den måde kan ikke kun teste om knapperne kan dreje osv, men også om de rent faktisk gør, hvad de skal.

Tak til Mondo Kaos
Tak til Mondo Kaos for deres fantastiske støtte til denne artikel. Hos Mondo Kaos finder du de flotteste slå om kjoler.

Der er mange danskere, der er enormt glade for de famøse kræmmermarkeder. Og net…
Læs mere
Når noget er antik, betyder det, at det er samleobjekt og ovenikøbet et gammelt …
Læs mere
Står du og skal på loppemarked, men er lidt i tvivl om hvad du må sælge?Faktisk …
Læs mere
Der er ikke mange ting, der er ligeså hyggeligt, som at vandre gemmen et loppe…
Læs mere
Retro - når det alligevel er lidt smart Retro, antik eller vintage. Har du det…
Læs mere
Loppemarkeder er og bliver populære. Jagten på den gode handel er altid i højsæd…
Læs mere
I Danmark er vi glade for loppemarkeder, der giver gode muligheder for at få ryd…
Læs mere