5 Tips Til At Få Retrostilen Integreret I Indretningen

Alle indretningsstilarter kan bære forskellige retroelementer i større eller mindre grad. Rigtig ofte kan man pifte ens indretning op med noget fra retrostilen, og det behøver ikke være meget, man skal gøre. Bare et enkelt møbel, pyntegenstand eller andet fra 50’erne, 60’erne og 70’erne kan være nok til at fylde ens hjem med stilfuld hygge og personlighed.

Hvis du gerne vil have lidt inspiration til at få retrostilen integreret i indretningen, så læs med herunder, hvor du får 5 gode tips.

#1 Gamle skilte

Gamle/retro/vintage-skilte frembringer et råt udtryk, og man får associationer til industrialiseringen samt det nostalgiske, hvilket mange godt kan lide. Gadeskilte i boligindretningen kan ligeså vel skabe stilen.

#2 Stærke farver

Stærke pangfarver er ret retro, men det tager overhånd, hvis man ikke passer på. Et enkelt møbel, en enkelt væg eller lignende, som fremhæves ved at være i en kraftig og fremtrædende farve.

#3 Kun enkelte retromøbler

Ligesom det er tilfældet med de stærke farver, så behøver man nødvendigvis at fylde hjemmet med retromøbler for at få glæde af retrostilen. Det er typisk nok med nogle få enkelte – eksempel et teaktræ- eller palisandermøbel og en sofa/lænestol af en af de gamle danske designkoryfæer.

#4 Retrotapet

Forskellige tapeter i retrofarver og med retroprint på kan bestemt også gøre forskellen. Der findes et utal af tapeter med og uden mønstre, som kan give den nostalgiske stemning, der får os tilbage til 50’ernes stemning. Tapeter kan præcis ligesom skilte, bruges i ethvert rum, og vil derfor være med til at skabe personlighed og hygge i rummet.

#5 DIY

Noget, som virkelig skaber personlighed og balance i hjemmet, er de små, enkle og fine DIY/gør-det-selv-projekter. Det kan være alt mellem himmel og jord - selvlavede hylder, borde, bænke eller andet - kun fantasien sætter grænser.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for støtten til dette indlæg. Find alt fra smarte kabler til sjove gadgets eller funktionelle maskiner som en lamineringsmaskine til kontoret på avXpertens store webshop.

Der er mange danskere, der er enormt glade for de famøse kræmmermarkeder. Og net…
Læs mere
Når noget er antik, betyder det, at det er samleobjekt og ovenikøbet et gammelt …
Læs mere
Står du og skal på loppemarked, men er lidt i tvivl om hvad du må sælge?Faktisk …
Læs mere
Der er ikke mange ting, der er ligeså hyggeligt, som at vandre gemmen et loppe…
Læs mere
Retro - når det alligevel er lidt smart Retro, antik eller vintage. Har du det…
Læs mere
Loppemarkeder er og bliver populære. Jagten på den gode handel er altid i højsæd…
Læs mere
I Danmark er vi glade for loppemarkeder, der giver gode muligheder for at få ryd…
Læs mere