5 tips til at få retrostilen integreret i indretningen

5 tips til at få retrostilen integreret i indretningen
Billede: Kaique Rocha

Alle indretningsstilarter kan bære forskellige retroelementer i større eller mindre grad. Rigtig ofte kan man pifte ens indretning op med noget fra retrostilen, og det behøver ikke være meget, man skal gøre. Bare et enkelt møbel, pyntegenstand eller andet fra 50’erne, 60’erne og 70’erne kan være nok til at fylde ens hjem med stilfuld hygge og personlighed.

Hvis du gerne vil have lidt inspiration til at få retrostilen integreret i indretningen, så læs med herunder, hvor du får 5 gode tips.

#1 Gamle skilte

Gamle/retro/vintage-skilte frembringer et råt udtryk, og man får associationer til industrialiseringen samt det nostalgiske, hvilket mange godt kan lide. Gadeskilte i boligindretningen kan ligeså vel skabe stilen.

#2 Stærke farver

Stærke pangfarver er ret retro, men det tager overhånd, hvis man ikke passer på. Et enkelt møbel, en enkelt væg eller lignende, som fremhæves ved at være i en kraftig og fremtrædende farve.

#3 Kun enkelte retromøbler

Ligesom det er tilfældet med de stærke farver, så behøver man nødvendigvis at fylde hjemmet med retromøbler for at få glæde af retrostilen. Det er typisk nok med nogle få enkelte – eksempel et teaktræ- eller palisandermøbel og en sofa/lænestol af en af de gamle danske designkoryfæer.

#4 Retrotapet

Forskellige tapeter i retrofarver og med retroprint på kan bestemt også gøre forskellen. Der findes et utal af tapeter med og uden mønstre, som kan give den nostalgiske stemning, der får os tilbage til 50’ernes stemning. Tapeter kan præcis ligesom skilte, bruges i ethvert rum, og vil derfor være med til at skabe personlighed og hygge i rummet.

#5 DIY

Noget, som virkelig skaber personlighed og balance i hjemmet, er de små, enkle og fine DIY/gør-det-selv-projekter. Det kan være alt mellem himmel og jord - selvlavede hylder, borde, bænke eller andet - kun fantasien sætter grænser.

Skal du på indkøb efter antikviteter i Odense, så bør du læse denne artikel førs…
Læs mere
Hos Retroland får vi ofte spørgsmålet: Hvad betyder retro? Vi giver dig svaret h…
Læs mere
Julen 2019 kommer nærmere og nærmere og med sig bringer den de hyggelige julemar…
Læs mere