5 Pruttetips Til Den Generte Loppegænger

På ethvert loppe-, kræmmer- eller vintagemarked er mere reglen, at der pruttes og atter pruttes om prisen på absolut alt, der er at finde på markedet. Men mens nogle ikke har det mindste problem med at lukke op for sluserne og bare prutte løs, har andre det lidt sværere med at praktisere denne forhandlingsmetode.

Den generte loppegænger er typisk bange for at fornærme eller støde en sælger og måske også ængstelig for ikke at få lov til at købe varen i sidste ende. Men det skal man skynde sig at gemme væk, for loppemarkedets sælgere er krejlere af værste skuffe, og skulle de blive fornærmede over, at du prutter om prisen, så er der uden tvivl tale om spil for galleriet.

Hver og en af dem er garvede pruttere, og de vil altid prøve at få dig til at betale mere, end de egentlig er villige til at sælge deres varer for.

Næste gang du er på loppemarked, så sørg for at have de følgende pruttetips med i bukselommen.

#1 Kom tidligt og gå altid en runde først

Hvis du skal have de bedste ting, er du også nødt til at være på markedet, lige når det åbner, men du skal ikke være for hurtigt til at gribe til lommen. Gå først en runde, hvor du orienterer dig om, hvad der er på markedet, og hvad du gerne vil have med hjem.

#2 Sæt et budget og hold det

Når du ved, hvad du gerne vil have med hjem, så sæt et samlet budget for, hvor meget du totalt set vil bruge af penge på at få de ting. Det er vigtigt, at du holder budgettet, også fordi budgettet er et gavnligt benspænd i forhold til det at prutte om prisen. Det gør det lettere for dig at prutte om prisen, hvis du har bestemt, at du vil købe 3 ting og kun bruge 1000 kr i alt, men alle 3 sælgere vil have 500 kr for hver deres ting. Skal din plan om at overholde budgettet lykkes, er du ganske enkelt tvunget til at prutte.

#3 Vær høflig og i godt humør

Man kommer langt med et smil og gode manerer, siges det tit, og dette gælder også på kræmmermarkeder. For nogle af sælgerne er deres stand måske deres levebrød, eller også har de ting, som de sælger haft en betydning for dem, så hvis du taler nedsættende om varene for at få dem billigere, vil du nok bare blive bedt om at rende og hoppe. Hvis du derimod er smilende og forsøger at charme sælgeren lidt, vil de helt sikkert være mere lydhøre over for dit prutteri.

#4 Fokusér på fejl og skader

Når du så har været høflig og charmeret dig lidt ind på sælgeren, kan du begynde at argumentere for din sag, og det bedste afsæt i denne henseende er eventuelle fejl og skader. Igen, husk stadig at være høflig og respektfuld.

#5 Find flere ting ved samme stand

Nogle gange er sådan en sælger ikke til at hverken hugge eller stikke i og står bare fast ved sin pris. Men historien er ofte en anden, hvis du finder en række forskellige ting og så foreslår en samlet pris. Hvis sælgeren f.eks. nægter at give afslag på en ting 500 kr, så kan du måske finde en anden ting til 200 kr plus en tredje ting til 75 kr og tilbyde at købe dem alle 3 for 600 kr. Denne strategi plejer at fungere rigtig godt til denne type sælger.

Dette er faktisk alt, du behøver at vide for blive en sand pruttemaskine. Husk altid at starte med at byde mindre end det, du gerne vil ende med at betale, så du og sælgeren kan enes om en pris, som er god for dig.

Tak for støtten

Vi har fået hjælp og støtte til denne artikel, og det er vi virkelig glade for. Støtten kommer fra Formula Swiss, der er en af markedets førende forhandlere af CBD-produkter. Du kan bl.a. købe økologisk hampolie af den bedste kvalitet, hvis du klikker dig videre på dette link https://dk.formulaswiss.com/collections/hampolie.

Der er mange danskere, der er enormt glade for de famøse kræmmermarkeder. Og net…
Læs mere
Når noget er antik, betyder det, at det er samleobjekt og ovenikøbet et gammelt …
Læs mere
Står du og skal på loppemarked, men er lidt i tvivl om hvad du må sælge?Faktisk …
Læs mere
Der er ikke mange ting, der er ligeså hyggeligt, som at vandre gemmen et loppe…
Læs mere
Retro - når det alligevel er lidt smart Retro, antik eller vintage. Har du det…
Læs mere
Loppemarkeder er og bliver populære. Jagten på den gode handel er altid i højsæd…
Læs mere
I Danmark er vi glade for loppemarkeder, der giver gode muligheder for at få ryd…
Læs mere