Dette skal du kigge efter, når du køber brugt elektronik

Dette skal du kigge efter, når du køber brugt elektronik

Retro-elektronik i form af gamle stereoanlæg, pladespillere osv. er for alvor blevet hipt og moderne i de danske hjem. Både internettet og de forskellige retro butikker er fyldt med gammelt elektronik, der passer fantastisk ind i et moderne hjem. Dog er der visse ting, du skal kigge efter, når du overvejer et brugt stykke elektronik.

For det første, så skal du forberede dig på, at nogle anlæg kan være udstyret med forskellige former for stik. Dette skyldes, at de forskellige producenter ofte brugte deres egne stik, hvilket kan give nogle udfordringer.

For eksempel er mange anlæg fra B&O udstyret med deres egne stik. Løber du ind i et stykke elektronik, der er udstyret med deres eget specielle stik, så skal du vær klar på at være en smule handy. Ofte kan man dog anskaffe sig en adapter, der løser problemet.

Herudover skal du naturligvis også kigge godt efter, hvordan elektronikken fremstår. Selvom den ting, du har udset dig, muligvis ser godt ud på billeder, så er der mange detaljer, man ikke ser på billeder. Derfor anbefaler vi altid, at du ser elektronikken i levende live inden du køber det.

Den tredje ting, du bør gøre, er noget så simpelt som at sætte strøm til. Dette er for at tjekke, om det rent faktisk fungerer. Ofte kan du få lov at teste, for eksempel anlægget, hos sælgeren. Du beder blot om at få sat strøm til, og så sætter du noget musik på.

På den måde er du sikker på, at det, du køber, fungerer som det skal. Så slipper du både for skuffelsen og turen tilbage for at returnere varen. Test gerne, hvordan lyden fremstår, når du skruer helt op.

Til sidst skal du også afprøve de forskellige knapper inden du køber varen. Gammel elektronik kan holde ufatteligt længe, hvis blot det er produceret i en god kvalitet. Dog er knapperne på et stykke elektronik langt mere udsat end resten, da de formodentligt er blevet brugt tusindvis af gange.

Derfor bør du lige teste om alt fungerer som det skal. Afprøv helst knapperne, imens elektronikken er tændt og spiller. På den måde kan ikke kun teste om knapperne kan dreje osv, men også om de rent faktisk gør, hvad de skal.

Skal du på indkøb efter antikviteter i Odense, så bør du læse denne artikel førs…
Læs mere
Hos Retroland får vi ofte spørgsmålet: Hvad betyder retro? Vi giver dig svaret h…
Læs mere
Julen 2019 kommer nærmere og nærmere og med sig bringer den de hyggelige julemar…
Læs mere